Ranca. Turism Ranca
path
Caută cazare în:
pixel
box
Ranca:
Cazare Ranca
Restaurante Ranca
Sali de conferinta Ranca
box
pixel
box
Despre Ranca:
Despre Ranca
Obiective turistice Ranca
Evenimente turistice si agrement Ranca
Poze Ranca
Harta Ranca
Distante pana la Ranca

Paște 2018 Ranca
Crăciun 2017 Ranca
Revelion 2018 Ranca
box
pixel
box
Cazare judetul Gorj:
Cazare Baia de Fier
Cazare Bumbesti Jiu
Cazare Bumbesti Pitic
Cazare Calnic
Cazare Catunele
Cazare Crasna
Cazare Musetesti
Cazare Novaci
Cazare Pades
Cazare Pestera Muierilor
Cazare Pestisani
Cazare Polovragi
Cazare Ranca
Cazare Runcu de Gorj
Cazare Sanatesti
Cazare Scoarta
Cazare Targu Jiu
Cazare Ticleni
Cazare Tismana
Cazare Turcinesti

box

Despre Ranca

Statiunea Ranca, se afla pe raza orasului Novaci si a comunei Baia de Fier, judetul Gorj, la 18 km de orasul Novaci pe Dn 67c denumit si Transalpina. Accesul se face de pe Dn 67c Bengeşti-ciocadia ( Gorj ) in direcția Şugag ( Alba ), drum care este modernizat şi întreţinut până în staţiune chiar şi pe timp de iarnă. Iarna se poate urca doar dinspre Novaci, Transalpina fiind închisa, în această perioada, între Rânca și Obârșia Lotrului.
 
ranca-36.jpg

Muntii Parang, adapostesc o populatie bogata de carnivore: urs, lup, ras, vulpe, vidra, jder, bursuc, pisica salbatica, dar si capriori, cerbi, capre negre, porci salbatici, pasari rapitoare: acvila de munte, uliul porumbar, uliul, sorecarul comun, vanturelul rosu, vanturelul de seara, soimul randunelelor, soimul calator, huhurezul mic, huhurezul mare.

ranca-37.jpg

Situata pe versantul sudic al Muntilor Parang, la 1700 inaltime, Ranca este statiunea turistica aflata la cea mai mare altitudine din Romania. Zona turistica Ranca dispune de un potential turistic si sportiv deosebit, fiind considerata centrul drumetiilor din Parang. Este traversata de Dn 67c, Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2. 145 m).

ranca-38.jpg

Ranca este recomandata pentru practicarea sporturilor de iarna, ski, snowboard, patinaj, sanius, snowmobil, dar și vara pentru peisajele montane minunate și pentru sporturile cu motor, bicicletă, atv și parapantă.

Dispune de patru pârtii de schi toate dotate cu teleschi; una pentru începători dotată cu nocturnă și poziţionată în centrul staţiunii, una pentru avansaţi care continuă peste vârf și a treia de dificultate medie fiind și cea mai lungă. Cea de-a patra este un babyski poziţionat la intrarea în staţiune dotat cu nocturnă. Stațiunea Rânca mai dispune de un telescaun ce deserveşte trei pârtii de schi care se află la poalele Vârfului Păpuşa.

Prezenta pensiunilor agro-turistice si a cabanelor face ca in Ranca sa se practice un turism de recreere sau, cum se mai spune, un turism „verde”. In timpul petrecut in Ranca se pot desfasura activitati precum echitatia, ciclismul, pescuitul, drumetiile montane sau va puteti relaxa privind natura in adevarata ei splendoare.
ranca-39.jpg
ranca-40.jpg
ranca-41.jpg