Ramnicu Valcea. Turism Ramnicu Valcea
path
Caută cazare în:
pixel
box
Ramnicu Valcea:
Cazare Ramnicu Valcea
Restaurante Ramnicu Valcea
Sali de conferinta Ramnicu Valcea
box
pixel
box
Despre Ramnicu Valcea:
Despre Ramnicu Valcea
Obiective turistice Ramnicu Valcea
Evenimente turistice si agrement Ramnicu Valcea
Poze Ramnicu Valcea
Harta Ramnicu Valcea
Autogara Ramnicu Valcea

Paște 2018 Ramnicu Valcea
Crăciun 2017 Ramnicu Valcea
Revelion 2018 Ramnicu Valcea
box
pixel
box
Cazare judetul Valcea:
Cazare Babeni
Cazare Baile Govora
Cazare Baile Olanesti
Cazare Berislavesti
Cazare Brezoi
Cazare Budesti de Valcea
Cazare Bujoreni
Cazare Bunesti de Valcea
Cazare Caciulata
Cazare Câineni
Cazare Calimanesti
Cazare Costesti
Cazare Daesti
Cazare Danicei
Cazare Dragasani
Cazare Giulesti de Valcea
Cazare Golesti de Valcea
Cazare Horezu
Cazare Jiblea Veche
Cazare Maciuca
Cazare Malaia
Cazare Maldaresti
Cazare Milcoiu
Cazare Muereasca
Cazare Nicolae Balcescu
Cazare Ocnele Mari
Cazare Perisani
Cazare Ramnicu Valcea
Cazare Raureni
Cazare Seaca
Cazare Stoenesti de Valcea
Cazare Tatarani de Valcea
Cazare Tetoiu
Cazare Tutulesti
Cazare Vaideeni
Cazare Voineasa

box

Despre Ramnicu Valcea

Municipiul Ramnicu Valcea, resedinta judetului Valcea, este plasat de-a lungul raului Olt, la o altitudine de 440m.

Ramnicu Valcea se ridica pe locul unde, cu milenii de ani in urma, existau asezari umane ordonate. Vestigiile arheologice descoperite pana in prezent dau cu aproximatie ca data a constructiilor de aici perioada neolitica si epoca bronzului. De asemenea, mai pot fi intalnite la tot pasul semne ale unor constructii din epoca daco-romana, atestand continuitatea unei vieti urbane din negura vremurilor si pana in prezent. La inceputul Evului Mediu, Ramnicul era deja constituit ca o cetate importanta, folosind din plin avantajul de a fi amplasat pe un drum comercial cunoscut.

Ramnicul a devenit un important centru cultural sub domniile lui Matei Basarab si Constantin Brancoveanu. Prima "moara de hartie" din Tara Romaneasca si prima tiparnita au fost realizate la Mînastirea Govora în 1705. La scurt timp dupa aceea, cunoscutul carturar Antim Ivireanul a adus la Ramnic o noua tipografie care va face din cartea de Ramnic o marca de prestigiu în Tarile Romane. Datorita acestui fapt marele istoric Nicolae Iorga obisnuia sa numeasca Ramnicul drept capitala tiparului romanesc. La 29 iulie 1848, pe locul actualului Parc Zavoi, in cadrul unei manifestatii similare cu Adunarea de la Izlaz, ramnicienii intoneaza pentru prima data intr-un cadru oficial, cantecul "Desteapta-te Romane !", cel care este in prezent Imnul de Stat al Romaniei. Astazi, Ramnicu Valcea este un oras de 125.000 locuitori, aflat in plina dezvoltare, incercand sa imbine dezvoltarea moderna cu protejarea monumentelor si spatiilor istorice.

Pitoresc si plin de farmec. Asa se dezvaluie Valcea calatorului abia sosit in acest tinut binecuvantat de Dumnezeu cu munti, podisuri si dealuri, depresiuni si vai de o neasamuita frumusete.

Valea Oltului, strajuita de paduri seculare, este de departe cea mai spectaculoasa si cea mai atractiva zona. Pe langa pitoresc, insa, judetul este renumit si prin bogatia miraculoaselor ape tamaduitoare, care situeaza statiunile sale balneare alaturi de celebrele statiuni de renume european: Baden-Baden, Karlovy-Vary, Aix les Bains. De secole, apele minerale de la Calimanesti- Caciulata, de la Govora si Olanesti fac adevarate minuni in tratarea unor afectiuni. Atractiile judetului Valcea sunt mari si numeroase.