Ghiroda 2017 | Statiunea Ghiroda
path
Caută cazare în:
pixel
box
Ghiroda:
Cazare Ghiroda
Restaurante Ghiroda
Sali de conferinta Ghiroda
box
pixel
box
Despre Ghiroda:
Despre Ghiroda
Obiective turistice Ghiroda
Evenimente turistice si agrement Ghiroda
Poze Ghiroda
Harta Ghiroda

Paște 2018 Ghiroda
Crăciun 2017 Ghiroda
Revelion 2018 Ghiroda
box
pixel
box
Cazare judetul Timis:
Cazare Bogda
Cazare Buzias
Cazare Chisoda
Cazare Costeiu
Cazare Covaci
Cazare Dumbravita
Cazare Faget
Cazare Ghiroda
Cazare Giroc
Cazare Izvin
Cazare Jimbolia
Cazare Lugoj
Cazare Mănăștiur
Cazare Mosnita Noua
Cazare Sag
Cazare Sannicolau Mare
Cazare Temeresti
Cazare Timisoara
Cazare Tomesti de Timis
Cazare Varias

box

Despre Ghiroda

 Comuna Ghiroda este asezata in campia Timisului, practic in lunca inundabila a raului Beghei (canalul Bega de mai tarziu).

   Comuna de astazi este alcatuita din doua sate: Ghiroda – centrul comunal si Giarmata-Vii, satul apartinator comunei.

   Fata de principalul centru administrativ al judetului – Timisoara, comuna Ghiroda se afla in nord-estul acestuia, pe coordonatele geografice de 45°45’ latitudine nordica si 21°19’ longitudine estica.

  Vecinii comunei sunt: la nord satul Giarmata-Vii si comuna Giarmata, la est comuna Remetea cu satele Ianova si Bucovat (spre sud-est), la sud comuna Mosnita cu satul Mosnita Veche si padurea Bistra, iar la vest municipiul Timisoara prin cartierele: Ghiroda-Noua, Fabric si Padurea Verde.

   Fata de Timisoara, comuna se afla la mica distanta, astfel pe soseaua nationala Timisoara-Bucuresti la aproximativ 5 km, dar aproprierea este si mai mare tinand cont ca marginea comunei spre vest se confunda cu marginea Timisoarei, pe actualele strazi Dunarea si Aleea Ghirodei. Prin nordul comunei Ghiroda trece si cale ferata Timisoara-Bucuresti la aproximativ 300 m, unde nu demult exista si un canton feroviar. Suprafata vetrei satului depaseste 80 ha.

   La hotarul de sud, trece canalul Bega. Suprafata comunei depaseste 35 km². Spre sud drumul de legatura cu Timisoara, actual asfaltat se numea „alee” si langa el era un brat al Begheiului, „santul cel mic”. Legatura cu satul Giarmata-Vii se face pe drumul ce merge spre Aeroportul Timisoara; drumul merge spre nord-est si imediat ce depaseste calea ferata, se bifurca: la stanga Giarmata-Vii iar la dreapta spre Aeroportul Timisoara si satul Ianova. Intre drumurile principale exista drumuri de pamant numite „obrate” .

Sursa: www.ghiroda-timis.go.ro