Faget. Turism Faget
path
Caută cazare în:
pixel
box
Faget:
Cazare Faget
Restaurante Faget
Sali de conferinta Faget
box
pixel
box
Despre Faget:
Despre Faget
Obiective turistice Faget
Evenimente turistice si agrement Faget
Poze Faget
Harta Faget

Paște 2018 Faget
Crăciun 2017 Faget
Revelion 2018 Faget
box
pixel
box
Cazare judetul Timis:
Cazare Bogda
Cazare Buzias
Cazare Chisoda
Cazare Costeiu
Cazare Covaci
Cazare Dumbravita
Cazare Faget
Cazare Ghiroda
Cazare Giroc
Cazare Izvin
Cazare Jimbolia
Cazare Lugoj
Cazare Mănăștiur
Cazare Mosnita Noua
Cazare Sag
Cazare Sannicolau Mare
Cazare Temeresti
Cazare Timisoara
Cazare Tomesti de Timis
Cazare Varias

box

Despre Faget

Faget este un oras in judetul Timis. Are o populatie de 7.201 locuitori.

Orasul Faget este situat in sud-vestul Romaniei, in zona de contact a Câmpiei Lugojului cu Dealurile Lugojului, pe cursul superior al râului Bega. in cadrul judetului Timis se afla in partea de est, la o distanta de 98 km de Timisoara si 33 km de municipiul Lugoj, de care se leaga prin drumul national DN 68A. Acelasi drum spre est pune orasul in legatura cu municipiul Deva, aflat la o distanta de 68 km. Orasul este strabatut si de calea ferata Lugoj - Faget - Ilia.

Cetatea Fagetului este atestata documentar pentru prima data in 1548, ca târg cu o puternica cetate. intre 1594-1602 a fost proprietatea Banului de Lugoj. in 1602 a fost asediata si distrusa de turci, dupa care a cazut in ruina. A constituit timp de 150 de ani obiectul unor aprige confruntari intre români, turci si austrieci, lucru confirmat si de catre sapaturile arheologice. Paralel cu cetatea militara a evoluat si asezarea civila, devenind intr-o perioada relativ scurta de timp, cea mai importanta localitate din zona. Cetatea a fost demolata de catre turci in 1699. in 1900 Fagetul a fost colonizat cu maghiari. La 5 iulie 1994 comuna a fost declarata oras.

Sectorul economic de productie e reprezentat de firme ce activeaza in domeniul prelucrarii pielii in incaltaminte si obiecte de marochinarie, exploatarea si prelucrarea materialului lemnos de diferite esente, de la cherestea pâna la mobila, o sectie de exploatare si prelucrare a nisipurilor cuartoase si firme cu domeniu de activitate in industria alimentara de prelucrare a laptelui si produselor de patiserie. in satul apartinator Jupânesti exista o traditie in olarit, tot mai scazuta ca activitate economica, dar cu un potential ridicat.

Sursa: www.wikipedia.org