Dubova. Turism Dubova
path
Caută cazare în:
pixel
box
Dubova:
Cazare Dubova
Restaurante Dubova
Sali de conferinta Dubova
box
pixel
box
Despre Dubova:
Despre Dubova
Obiective turistice Dubova
Evenimente turistice si agrement Dubova
Poze Dubova
Harta Dubova

Paște 2018 Dubova
Crăciun 2017 Dubova
Revelion 2018 Dubova
box
pixel
box
Cazare judetul Mehedinti:
Cazare Baia de Arama
Cazare Brebina
Cazare Corcova
Cazare Drobeta Turnu Severin
Cazare Dubova
Cazare Eselnita
Cazare Godeanu
Cazare Gruia
Cazare Hinova
Cazare Obarsia Closani
Cazare Orsova
Cazare Șimian
Cazare Svinita

box

Despre Dubova

Dubova, un loc unic cu peisaje mirifice, incanta privirile celor ce aleg sa petreaca clipe de neuitat in acest tinut.

Aici intalnesti Dunarea cu valurile ei, muntele cu peisaje unice, misterul  pesterilor, liniste si aer nepoluat, ospitalitatea localnicilor. Dubova este locul unde poti petrece o vacanta unica.

Pentru cei veniti in Dubova, Dunarea poate fi o atractie deosebita caci zona Cazanelor este cea mai spectaculoasa de pe intregul defileu, cu stanci prapastioase, vegetatie specifica si pesteri.

Parcul a fost creat �n scopul  protejării şi conservării  biodiversităţii şi a elementelor peisagistice existente.

Pe teritoriul parcului au fost �nfinţate 18 rezervaţii  naturale. Limita sudică  a parcului este reprezentată  de Fluviul Dunărea  ce crează aici cel mai lung şi unul dintre cele mai spectaculoase defilee din Europa.

Parcul Natural Portile De Fier,cel mai mare parc natural din Romania-115.655 ha, pe teritoriul caruia se gasesc 18 rezervatii naturale,dintre care,rezervatia naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici,cu o suprafata de 215 ha,este situata pe teritoriul localitatii  Dubova,intre Valea Ogradena si Ogasul Turcului.In aceasta zona Dunarea strabate cea mai ingusta si mai grandioasa zona a Defileului Dunarii-Cazanele Dunarii-de pe intregul ei parcurs european.

Relieful, raurile, padurea, aerul curat, linistea desavarsita si bineinteles Dunarea-aceasta combinatie spectaculoasa dintre munte si apa intr-un tot unitar cu natura,precum si monumentele de arta si arhitectura,etc...componente ale mediului inconjurator,se constitue si ca resurse turistice.

Toate acestea favorizeaza desfasurarea si in zona Cazanelor Dunarii a turismului de odihna si relaxare, ecologic, cultural-religios, precum si a turismului de aventura.

Cai de acces :
- auto - pe drumul european E70 pana la Orsova, apoi cca.25 km pe drumul national DN57, spre Moldova Noua.
- pe calea ferata - pe magistrala 900 Bucuresti-Timisoara, pana la statia Orsova, continuarea calatoriei facandu-se cu auto pana la Dubova.