Dorna Candrenilor. Turism Dorna Candrenilor
path
Caută cazare în:
pixel
box
Dorna Candrenilor:
Cazare Dorna Candrenilor
Restaurante Dorna Candrenilor
Sali de conferinta Dorna Candrenilor
box
pixel
box
Despre Dorna Candrenilor:
Despre Dorna Candrenilor
Obiective turistice Dorna Candrenilor
Evenimente turistice si agrement Dorna Candrenilor
Poze Dorna Candrenilor
Harta Dorna Candrenilor

Paște 2018 Dorna Candrenilor
Crăciun 2017 Dorna Candrenilor
Revelion 2018 Dorna Candrenilor
box
pixel
box
Cazare judetul Suceava:
Cazare Arbore
Cazare Berchișești
Cazare Breaza de Suceava
Cazare Brosteni
Cazare Bucsoaia
Cazare Cacica
Cazare Cajvana
Cazare Campulung Moldovenesc
Cazare Capu Campului
Cazare Carlibaba
Cazare Ciocanesti
Cazare Cosna
Cazare Crucea
Cazare Dorna Arini
Cazare Dorna Candrenilor
Cazare Falticeni
Cazare Frasin
Cazare Frumosu
Cazare Fundu Moldovei
Cazare Galanesti
Cazare Gura Humorului
Cazare Horodnic de Sus
Cazare Ilisesti
Cazare Ipotești
Cazare Izvoarele Sucevei
Cazare Malini
Cazare Manastirea Humorului
Cazare Mitocu Dragomirnei
Cazare Moara
Cazare Moldova Sulita
Cazare Moldovita
Cazare Paltinoasa
Cazare Panaci
Cazare Poiana Stampei
Cazare Poieni Solca
Cazare Pojorata
Cazare Putna
Cazare Radauti
Cazare Sadova
Cazare Saru Dornei
Cazare Scheia
Cazare Slatioara Stulpicani
Cazare Solca
Cazare Spataresti
Cazare Suceava
Cazare Sucevita
Cazare Todiresti
Cazare Vadu Moldovei
Cazare Vama
Cazare Varfu Dealului
Cazare Vatra Dornei
Cazare Vatra Moldovitei
Cazare Vicovu de Sus
Cazare Voronet

box

Despre Dorna Candrenilor

Comuna Dorna Candrenilor (820-890 m altitudine) este situata pe valea Dornei, la o distanta de 8 km de Vatra Dornei.

Dincolo de satul Rosu, soseaua trece pe stanga raului, iar pana la confluenta cu localitatea Cosna, cele doua cai, apa si rutiera - merg foarte aproape una de alta. La Dorna Candrenilor, pana nu demult, calea ferata trecea prin centrul localitatii, insa datorita accidentelor produse de tren, ea a fost mutata in partea de nord a comunei. Chiar la iesirea din Vatra Dornei, profilul impunator al Ousorului (1639 m altitudine), atrage atentia oricarui calator, dominand orizontul local. De altfel Dorna Candrenilor este asezarea cea mai apropiata de acest munte, fiind situata la poalele sudice ale lui. Asa se explica faptul ca varful conic, deosebit de atragator, al Ousorului ti se infatiseaza in toata splendoarea lui, cu braul de un verde intunecat, dat de padurea de molid, care il incinge de jur-imprejur. Drumetul ajuns pe aceste meleaguri, cu greu va rezista ispitei, lasandu-se invins pana la urma de chemarea ademenitoare a muntelui. Pana in varf va trebui sa urce 800 m, dar orizontul larg ce se deschide de aici va rasplati din plin efortul. Astfel, dintr-o rotire poti cuprinde cu privirea intreaga lume de munti din nordul Carpatilor Orientali si chiar din centrul acestora.Spre sud, mai ales de la gura paraului Negrisoara se profileaza silueta maiestoasa a Calimanilor.

Comuna Dorna Candrenilor este cunoscuta mai ales pentru renumitele sale izvoare minerale, in parte valorificate inca din secolul trecut. Astfel, la Dorna Candrenilor, in anul 1898 a fost construit un stabiliment balnear, cu bai carbogazoase si namol. Statiunea a functionat pana in anul 1937, cand cladirea a fost mistuita de un incendiu. Renumele de care se bucura aceasta statiune reiese si din faptul ca numai cu un an inaintea tristului eveniment, peste 1000 de vizitatori nu au putut fi cazati. Statiunea dispunea de un parc intins pe 26 ha, care exista si astazi, de teren cu namol (6 ha), 3 izvoare captate si 5 necaptate.

Astazi, izvoarele minerale de pe teritoriul comunei sunt valorificate in cele 5 statii de imbuteliere (una situata in centrul comunei, vizavi de parc, iar celelalte la Poiana Negri, Dealul Floreni, Poiana Vinului si Poiana Cosnei.
Din punct de vedere economic, Dorna Candrenilor dispune si de alte ramuri productive: lactate si branzeturi (in localitatea Dealul Floreni), forestiera (exista aici un sector de exploatarea lemnului si un ocol silvic), zootehnica etc.

Vizitatorul sosit aici va remarca desigur arhitectura specific bucovineana, cu case mari construite din lemn, multe dintre ele cu etaj, cu numeroase incaperi, cu frumoase decoratii exterioare avand motive florale sau geometrice, in general stilizate. Spre marginea asezarii casele sunt din ce in ce mai risipite, pierzandu-se  spre poalele muntilor, fapt care da o nota caracteristica peisajului in care se incadreaza armonios.

De asemenea, calatorul ce poposeste aici va admira, de buna seama, frumosul port al localnicilor, dominat de culorile rosu si albastru, sau al iei la care se disting verdele, albastrul, rosul si movul.

Dorna si Negrisoara, cu ape limpezi de munte sunt sagetate de pastravi si lipani, uneori si de scobar care urca pana aici.