Pensiunea Diana Dorna Candrenilor - TURIST INFO .ro

Pensiunea Diana din Dorna Candrenilor

comuna Dorna Candrenilor, sat Dorna Candrenilor, str. Principala, nr. 288A ( la aprox. 9 km de centrul loc. Vatra Dornei )  
Despre Pensiunea Diana
Mai multe imagini
picpicpicpicpicpicpicpic
3 recenzii

Locatia excelenta o zona foarte frumoasa personalul foarte abil si primitor.

... citeste mai mult

Pensiunea Daria este situata in satul Dorna Candrenilor, pe drumul judetean Dorna Candrenilor - Poiana Negri, la o distanta de circa 700 m de intersectia cu drumul european E 576 -vatra Dornei – Bistrita, Dn 17. Satul Dorna Candrenilor se afla la 8 km de orasul Vatra Dornei.

Pensiunea Daria pune la dispozitia turistilor :

4 camere cu paturi matrimoniale;
3 camere cu doua paturi.
Toate camerele sunt spatioase, cu mobilier nou si modern, televizor, cablu Tv, baie proprie, apa calda, incalzire centrala.

- Obiective turistice
Turistii cazati la Pensiunea Daria au posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din zona, renumitele manastiri din Moldova si Bucovina, strabatand Pasul Tihuta, pasul Mestecanis si Valea Bistritei.
Pensiunea Daria este situata în vecinatatea (distanta medie 10 km) a doua obiective importante din zona:
- Turbaria Poiana Stampei din rezervatia Tinovul Mare;
- Poiana Negri cu izvoarele minerale din zona;
De asemenea, un interes deosebit îl reprezinta rezervatia '12 Apostoli', în suprafata de 200 ha, aflata la o distanta de aproximativ 18 km de pensiune.
Cheia Zugrenilor - se afla la 30 km de Dorna Candrenilor si este declarata rezervatie geologica si floristica.
În orasul Vatra Dornei se poate vizita :
- Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat in cadirea primariei - Muzeul orasului-înfiintat în 1954, în prezent prezinta trei sectii : arta plastica contemporana, stiintele naturii si cinegetica;
- Parcul din centrul orasului Vatra Dornei (50 ha), renumit pentru veveritele care traiesc acolo, denumite popular Mariana, si pentru speciile rare de arbori, fiind si principala zona de concentrare a izvoarelor minerale;
- Centrul de echitatie de la baza Partiei Parc;
- Catedrala Sf. Treime.
In apropierea localitatii Dorna Candrenilor se afla o serie de manastiri ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura lor. Dintre acestea enumeram: Manastirea Piatra Taieturii, Schitul Mestecanis, Schitul Podu Cosnei, Manastirea de Maici Acoperamantul Maicii Domnulul.

- Accesibilitate, trasee rutiere
- Dorna Candrenilor - Bistrita - Dorna Candrenilor (e576/dn 17). Circa 140 km de serpentine ce leaga Ardealul de Bucovina prin Pasul Tihuta (zona ce l-ar fi inspirat pe Bram Stoker cand a scris “dracula”). Pe acest traseu se afla Castelul Dracula, în comuna Piatra Fantanele, la 30 km de Dorna Candrenilor si este o constructie medievala deosebita, si desigur se spune ca aici a trait contele Dracula, în acest sens putandu-se vizita cripta în care sunt ramasitele acestuia, precum si unele lucruri personale.

- Dorna Candrenilor - Vatra Dornei - Chiril - Pietrele Doamnei - Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei - Dorna Candrenilor un traseu de aproximativ 100 km prin muntii Rarau si Giumalau.
- Drumul manastirilor
Dorna Candrenilor - Vatra Dornei – Campulung Moldovenesc (dn 17) – Moldovita – Marginea – (dn 17a) – Gura Humorului (dn 2e) – Vatra Dornei - Dorna Candrenilor. Circa 200 km ce leaga cele mai celebre manastiri din Bucovina: Moldovita (an. 1532), Sucevita (an. 1581 - 1601), Arbore, Voronet (an. 1488) si Humor (an. 1530), patru dintre ele aflate, din 1993, pe lista Patrimoniului Cultural Mondial al Unesco. Toate aceste manastiri sunt monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.

- Agrement
Peisajul pitoresc al zonei ofera relaxare, cheama la drumetie pe poteci de munte, starneste curiozitate în a cunoaste frumusetile tarii Dornelor si oamenii sai.
Turistii pasionati de drumetii pot urca pe culmile muntilor înconjuratori (varful Ousoru, varful 12 Apostoli, etc).
Sporturi de iarna se pot practica la doar 8 km de Pensiunea Daria, în orasul Vatra Dornei, fiind amenajate:
- Partia de schi Dealu Negru – Vatra Dornei– 3000 m lungime, diferenta de nivel 400 m, grad de dificultate – mediu si beneficiaza de o instalatie de transport telescaun.
- Partia de schi Parc – Vatra-dornei cu o lungime de 900 m, înclinare medie de 28, 5%, diferenta de nivel 150m, grad de dificultate – mediu si are in dotare un baby-schi si un teleschi.
- Patinoarul din parcul Vatra Dornei.

- Informatii utile
Cel mai apropiat centru comercial este Vatra Dornei (8 km) cu supermarket langa gara, farmacii, benzinarii, magazine.

Va asteptam!


FACILITĂȚI UNITATE:
acces la bucatarieacces la bucatarie
biliardbiliard
foisor in curtefoisor in curte
frigider in unitatefrigider in unitate
gradina/curtegradina/curte
gratar/barbequegratar/barbeque
internet wirelessinternet wireless
livingliving
loc amenajat de joacaloc amenajat de joaca
masa de ping-pongmasa de ping-pong
parcareparcare
sala de mesesala de mese
terasaterasa
teren de sportteren de sport
TV in livingTV in living
FACILITĂȚI CAMERE:
baie in camerabaie in camera
camera cu TVcamera cu TV
camere cu balconcamere cu balcon
incalzire centralaincalzire centrala
internet in camerainternet in camera
0 voturi 0 voturi
Descrierea şi facilităţile sunt conforme cu realitatea?
Capacitate totală: 15 adulți în 7 spații de cazare.

Tarife valabile în perioada 20.06.2017 - 31.08.2017

fa o rezervare online

* Toate prețurile sunt valabile pentru o singură noapte de cazare și sunt finale
0 voturi 0 voturi
Prețurile afișate sunt cele comunicate la telefon?
PROCEDURA DE REZERVARE
  1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
  2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,

CONTACT
Liviu Filip
0747 *** ***
vezi numărul de telefon
Solicită cazare