Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bughea de Jos

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bughea de Jos

Comuna Bughea de Jos este situata in nordul judetului Arges ,in zona subcarpatica a Carpatilor Meridionali, pe malul stang al Raului Bughea si interfluviul Bughea –Bratia .

Comuna Bughea de Jos este compusa din satul Bughea de Jos si catunul Valea Macelarului situat pe malul stang al Raului Bratia . Se invecineaza la est cu Municipiul Cimpulung Muscel, la sud cu comuna Godeni, la nord cu comunele Bughea de Sus si Albestii de Muscel.

Sursa: www.cjarges.ro

Obiective turistice în Bughea de Jos

manastirea Ciocanu

Manastirea Ciocanu se afla in padurea cu acelasi nume si dateaza din sec xvii.

Manastirea Namaiesti

Așezatã la 5 km NE de Câmpulung, biserica este de piatrã, în întregime sãpatã în stâncã de mâini necunoscute, datatã din prima jumãtate a sec. XVI (1547). Pe pereții bisericii se pot vedea picturi murale neîndemânatic realizate, cu figuri de sfinți șterse în pridvorul sudic, interiorul este nepictat, cu icoane atârnate pe pereți, podoabe.

Casa Memoriala G.Toparceanu

Este o constructie tipic musceleana, cu demisol, etaj si pridvor la fatada, cum se vad multe case la munte.

Muzeul ocupa etajul - un hol si doua camere, unde se afla o abundenta de exponate originale, copii si facsimile. In hol este expus ultimul portret al poetului, o figura trista, prevestitoare... precum si cateva volume aparute in timpul vietii: Balade vesele si triste, Parodii originale, Migdale amare, Scrisori fara adresa (proza umoristica si pesimista), Pirin-Planina, amintiri din prizonieratul in Bulgaria si altele, in editii diferite. lata si manuscrisul romanului neterminat: Minunile Sfantului Sisoe - cartea ce i-a fost mai aproape de suflet.
Balada chiriasului grabit
In incaperea din dreapta - cu mobilier din fosta camera de lucru a poetului - este expusa o multime de documente ce refac nu numai viata scriitorului, ci o parte din laboratorul sau poetic. Printre ele, versiunea initiala a poeziei Noapte de vara, definitivata sub titlul Noapte de mai. Pe birou, manuscrisul original al poemei erotice Somnul iubitei (1911), inchinata viitoarei sotii, invatatoarea Victoria Iuga, o fermecatoare bruneta. Alte numeroase facsimile de versuri, documente privind viata poetului, relatiile cu fratele vitreg, sculptorul Ion Mateescu, cu familia, cu editorii si o parte din corespondenta sa, fotocopia cantatei Balada chiriasului grabit - compozitie de Gh. Radovanu - intregesc informatiile despre personalitatea lui Toparceanu.
Poetul canta la fluier
In biblioteca si pe etajera se gasesc opere din clasicii literaturii universale si multe carti de la confrati, cu dedicatii. Intr-o vitrina au fost adunate exemplare din revistele la care a colaborat: Viata Romaneasca, Insemnari iesene, Insemnari literare, Lumea umoristica s.a. Nu lipsesc nici bastonul poetului, cutia pustii de vanatoare, fluierul la care canta, iar pe perete, tabloul sotiei sale.

Manastirea Cetatuia Negru Voda

Este așezatã pe piscul unui munte la altitudinea de 881 m de la nivelul mãrii între Valea lui Coman, Valea Chiliilor și apa Dâmboviței, la 25 km S-E de Câmpulung pe șoseaua ce vine de la vechea cetate de scaun a Târgoviștei, ancestral drum de cãrãușie în Țara Româneascã.

Castrul Roman Jidava

Vestigiu istoric construit de imparati romani in anii 190-211.

Rapa Soimului

O rapa spectaculoasa naturala, aflata in padurea Ciocanu. Unde se ajunge pe drumuri forestiere prin padure usor accesibile.

Manastirea Corbii de piatra

Manastire rupestra, sapata in stanca in timpul lui Basarab I.

Barajul Rausor

Lac de acumulare aflat la poalele Muntilor Iezer Papusa.



Vezi toate unitatile de cazare din Bughea de Jos