Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Coronini

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Coronini

Coronini, alternativ Pescari este o comunã în județul Caraș-Severin, Banat, România.
 
Așezarea este atestatã în timpul Pașalâcului de Timișoara sub numele Alibeg. Numele actual al comunei provine de la cel al contelui Johann Baptist Coronini-Cronberg, președintele administrației imperiale a voivodatului Serbiei și a Banatului Timișan între 1849-1859.
 
Fortificația medievalã (Cetatea Ladislau) a fost ridicatã de împãratul Sigismund de Luxemburg și pusã sub patronajul sfântului Ladislau. Ulterior a fost încredințatã cavalerilor teutoni. În anul 1433 comandantul cetãții era Eberhard Sasul (Eberhard Sax). Cetatea a fost distrusã dupã 1526. Ruinele pot fi vãzute din Moldova Veche.

Sursa: www.wikipedia.org

Obiective turistice în Coronini

Cetatea Ladislau din Coronini

Ruinele Cetatii Ladislau se afla pe malul stang al Dunarii, pe dealurile localitatii Coronini.
In anul 1427 regele ungurilor Sigismund si-a format drept asupra cetatii Golubac de pe malul sarbesc, ca urmare a intelegerii incheiate cu Brancovici Georg, regele sarbilor. Insa capitanul acestuia a vandut cetatea turcilor, astfel incat Sigismund a fost nevoit sa construiasca o contra-cetate (cetatea Ladislau) de unde a atacat in 1428 cetatea Golubac.
Datorita interventiei sultanului Murad, Golubacul a ramas in continuare în proprietatea sarbilor.
Cetatea Ladislau din Coronini este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunarii Portile de Fier, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Poze imprejurimi Coronini

Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini Coronini

Vezi toate unitatile de cazare din Coronini