Festivalul National al Pastravului, editia 2012 Ciocanesti
path
Caută cazare în:
pixel
box
Ciocanesti:
Cazare Ciocanesti
Restaurante Ciocanesti
Sali de conferinta Ciocanesti
box
pixel
box
Despre Ciocanesti:
Despre Ciocanesti
Obiective turistice Ciocanesti
Evenimente turistice si agrement Ciocanesti
Poze Ciocanesti
Harta Ciocanesti

Paste 2014 Ciocanesti
Craciun 2014 Ciocanesti
Revelion 2015 Ciocanesti
box
pixel
box
Cazare judetul Suceava:
Cazare Arbore
Cazare Breaza de Suceava
Cazare Brosteni
Cazare Bucsoaia
Cazare Cacica
Cazare Cajvana
Cazare Campulung Moldovenesc
Cazare Capu Campului
Cazare Carlibaba
Cazare Ciocanesti
Cazare Cosna
Cazare Crucea
Cazare Dorna Arini
Cazare Dorna Candrenilor
Cazare Dragomirna
Cazare Falticeni
Cazare Frasin
Cazare Frumosu
Cazare Fundu Moldovei
Cazare Galanesti
Cazare Gura Humorului
Cazare Horodnic de Sus
Cazare Ilisesti
Cazare Izvoarele Sucevei
Cazare Malini
Cazare Manastirea Humorului
Cazare Moara
Cazare Moldova Sulita
Cazare Moldovita
Cazare Paltinoasa
Cazare Panaci
Cazare Poiana Micului
Cazare Poiana Stampei
Cazare Pojorata
Cazare Putna
Cazare Radauti
Cazare Sadova
Cazare Saru Dornei
Cazare Scheia
Cazare Slatioara Stulpicani
Cazare Solca
Cazare Spataresti
Cazare Suceava
Cazare Sucevita
Cazare Todiresti
Cazare Vadu Moldovei
Cazare Valea Putnei
Cazare Vama
Cazare Varfu Dealului
Cazare Vatra Dornei
Cazare Vatra Moldovitei
Cazare Vicovu de Sus
Cazare Voronet

box

Festivalul National al Pastravului, editia 2012

În perioada 15 - 19 august 2012, în comuna muzeu Ciocãnești se desfãșoarã Zilele Comunei și cea de-a 10-a ediție a Festivalului Național al Pãstrãvului.

Manifestãrile vor începe în dimineața zilei de miercuri, 15 august, cu Hramul satului Ciocãnești, prin oficierea la bisericile și mãnãstirile din comunã a Sfintei Liturghii prilejuite de sãrbãtoarea ortodoxã Adormirea Maicii Domnului.

Începând cu ora 14. 00, pe platoul Pensiunii Melios din Ciocãnești va avea loc primirea hrãmarilor, urmatã de o masã de la care nu vor lipsi un pahar de secãricã și borșul de pãstrãv.

Conform primarului comunei Ciocãnești, Radu Ciocan, îndemnul la bunã dispoziție îl vor face în aceeași locație Cãlin Brãteanu, Ansamblul Folcloric „brãdulețul” din Botoș – Suceava, Ovidiu Purdea Someș, Ansamblul Folcloric „doina Maramureșului” din Moisei – Maramureș, Ansamblul „mugurelul” al Clubului Copiilor din Dorohoi – Botoșani, Ansamblul de Dansuri „mãrgineanca” al Casei de Culturã a Sindicatelor „nicolae Iorga” din Botoșani, Ansamblul Folcloric „stejãrelul” din Cajvana, Ansamblul de dansuri al Liceului „mihai Berezolschi” din Chișinãu – Republica Moldova.


Ziua de joi, 16 august, se va desfãșura sub genericul „descoperã frumusețile Muntelui Suhard” și include ecologizarea și popularea cu puiet de pãstrãv a pârâului Recele, refacerea marcajelor spre obiectivele turistice din Muntele Suhard și vizitarea unei pãrți dintre acestea, printre care se numãrã Mãnãstirea „sfântul Ștefan cel Mare”, Mãnãstirea „sfânta Cruce”, Muntele Capra și împrejurimile lui, Stâna turisticã „borcutu”, Stâna „Șfețãrie”.

Tot joi vor avea loc seminarul „plutele pe Bistrița Aurie, ocupație strãveche a ciocãneștenilor” și ședința tehnicã a Concursului local de pescuit la pãstrãv, urmatã de manșa I, cea a calificãrilor pentru faza naționalã 2012, și un grãtar cu pãstrãv în compania formației „frații Hariuc”.

Atât pescarii, cât și turiștii și localnicii sunt invitați la un popas de searã în jurul focului de tabãrã de pe platoul Pensiunii Melios, unde va avea loc și un spectacol în care vor evolua Ansamblul Folcloric „dorna Dorului” și formația „nemuritorii”.

Ziua de vineri, 17 august, se va derula sub sloganul „bucuriile Bistriței Aurii” și include în program Concursul local de pescuit la pãstrãv - calificãri pentru faza naționalã 2012 - manșa a ii-a, popularea cu puiet de pãstrãv a pârâului Humor, construirea unei plute pe Bistrița Aurie – demonstrație practicã la „podul Negru” – Botoș și un concurs de gãurire a buștenilor pentru plutã.

„sã plutãrim pe Bistrița Aurie – tradiție și aventurã, rafting pe Bistrița Aurie de la Oița la Ciocãnești cu și tiroliana cu sunt alte activitãți cu care sperãm sã atragem turiștii în aceastã perioadã la Ciocãnești”, ne-a spus primarul Radu Ciocan.
Vineri dupã-amiazã va avea loc ședința tehnicã a Concursului de pescuit la pãstrãv - faza naționalã 2012, urmat de prima manșã.

În cadrul spectacolului „puterea vârstei exprimatã prin muzicã”, pe scena de pe platoul Pensiunii Melios vor evolua Corul „lacrimoza” al Liceului „mihail Berezolschi” din Chișinãu – Republica Moldova, „mihai Rusu și colegii” din Ciocãnești, Grupul folk „crenguțã de brad” din Șaru Dornei, Suceava. Seara se va încheia cu un recital extraordinar al lui Vasile Șeicaru în jurul focului de tabãrã.

Ziua de sâmbãtã este dedicatã tradițiilor din Ciocãnești și pescuitului. Oaspeții comunei vor putea vizita Biserica ortodoxã din 1776 din satul Ciocãnești, Muzeul Național al Ouãlor Încondeiate, ateliere de încondeiat ouã.

Tot tradiție este și activitatea „plutele pe Bistrița Aurie – îndemânare și curaj”, destinatã celor care vor sã alunece pe apã cu ajutorul plutelor, dar și pescuitul, mai ales cã sâmbãtã dis-de-dimineațã se va desfãșura manșa a ii-a a concursului de pescuit la pãstrãv - faza naționalã 2012, urmatã de populare cu puiet de pãstrãv a pârâului Botoșel.

Pe platoul Pensiunii Melios va avea loc o expoziția și concursul gastronomic cu preparate din pãstrãv dupã rețete tradiționale „pãstrãvul – provocare și bucurie pentru bucãtarii iscusiți” și festivitatea de premiere a concursului local de pescuit la pãstrãv, a concursului național de pescuit la pãstrãv 2012, a concursului gastronomic cu preparate din pãstrãv și a celei mai frumoase și performante pãstrãvãrii din comunã.

Seara va avea loc un recital extraordinar Andreea Bãlan și un foc de artificii.


Duminicã, 19 august, dupã oficierea Sfintei Liturghii în bisericile și mãnãstirile din Ciocãnești și Botoș, ciocãneștenii și turiștii vor participa la popularea cu puiet de pãstrãv a râului Bistrița Aurie, dupã care, la Pensiunea Melios va avea loc concursul „originea frumosului din valea Bistriței Aurii”, în care tineri și vârstnici se vor întrece în prezentarea celui mai frumos și mai autentic costum popular tradițional.

„pentru cã plutãritul s-a nãscut la Ciocãnești a doua oarã, iar vechii plutași nu vor sã iasã la pensie pânã nu vor transmite mai departe tainele acestei meserii, chiar dacã astãzi ea are numai scop turistic, vom aduce recunoștința noastrã acestor oameni în cadrul activitãții

Va urma un spectacol folcloric în care vor evolua Alexandru Brãdãțan, Angelica Flutur, Pamfil Roatã, Ansamblul Folcloric „bistrița Aurie” din Ciocãnești, Ansamblul Folcloric „kozaciok” din Bãlcãuți, Ansamblul Folcloric „plaiurile Dornelor” al Clubului Copiilor și Elevilor din Vatra Dornei. În pauzele dintre evoluțiile artistice ale formațiilor invitate va avea loc premierea celor mai frumoase costume populare tradiționale, premierea sârguincioșilor din cea mai frumoasã gospodãrie tradiționalã, gospodarii cu cea mai frumoasã grãdinã cu flori.

„seara, plãieșii cu fãclii vor coborî pe pentru a aprinde focul de tabãrã cu gândul la Dumnezeu și la o revedere cu bine. Pe parcursul desfãșurãrii întregului festival va fi amenajatã o locație în vederea inițierii în tehnicile de supraviețuire în naturã, prezentate de clubul condus de prof. Ion Țurcanu din Chișinãu – Republica Moldova, iar concursul național de pescuit la pãstrãv va fi organizat de Clubul Rotary – Vatra Dornei”, a precizat Radu Ciocan.


Va steptam cu drag!


Inapoi la Evenimente turistice si agrement Ciocanesti
Adauga eveniment turistic in Ciocanesti
Cazare Ciocanesti - vezi lista completa hoteluri si pensiuni Ciocanesti


 

Craciun | Revelion | PasteTurist Info © 2014 Romania Confidentialitate | Termeni | Contact | Cont de Administrare


SimoB