Ceahlau 2017 | Statiunea Ceahlau
path
Caută cazare în:
pixel
box
Ceahlau:
Cazare Ceahlau
Restaurante Ceahlau
Sali de conferinta Ceahlau
box
pixel
box
Despre Ceahlau:
Despre Ceahlau
Obiective turistice Ceahlau
Evenimente turistice si agrement Ceahlau
Poze Ceahlau
Harta Ceahlau

Paște 2018 Ceahlau
Crăciun 2017 Ceahlau
Revelion 2018 Ceahlau
box
pixel
box
Cazare judetul Neamt:
Cazare Agapia
Cazare Alexandru cel Bun
Cazare Baltatesti
Cazare Bicaz
Cazare Bicazu Ardelean
Cazare Bistricioara
Cazare Bodesti
Cazare Borca
Cazare Ceahlau
Cazare Doamna
Cazare Dobreni
Cazare Dulcesti
Cazare Dumbrava Rosie
Cazare Durau
Cazare Frumosu de Neamt
Cazare Garcina
Cazare Girov
Cazare Grinties
Cazare Grozavesti
Cazare Hangu
Cazare Horia
Cazare Izvorul Muntelui
Cazare Negresti
Cazare Oglinzi
Cazare Pangarati
Cazare Piatra Neamt
Cazare Piatra Soimului
Cazare Pipirig
Cazare Poiana Teiului
Cazare Raucesti
Cazare Roman
Cazare Savinesti
Cazare Secuieni
Cazare Stanca
Cazare Tarcau
Cazare Targu Neamt
Cazare Trifesti
Cazare Tupilati
Cazare Turturesti
Cazare Vanatori Neamt
Cazare Vulpasesti

box

Despre Ceahlau

Comuna Ceahlau, localitate caracteristica zonei de munte, s-a dezvoltat de-lungul unor cursuri de apa, evolutia spatiala nefiind compacta datorita reliefului ce a limitat-o.

Inainte de anul 1926,  teritoriul apartinea comunei Hangu, dar evolutia demografica si distantele mari au determinat constituirea comunei, cu numele de Ceahlau de la Muntele Ceahlau, la poalele caruia se afla.

Dupa anul 1956, i s-a adaugat si satul Bistricioara in urma desfiintarii  comunei cu acelasi nume. in anul 1960, lacul de acumulare Izvorul Muntelui a diminuat suprafata vetrelor de sat cu aproape 50%, intrand sub apa cele mai fertile terenuri, terasele joase si largi ale Bistritei.  Au fost afectate in totalitate satul Letesti si Catunul Retes.

Desi aceasta zona ofera conditii mai putin prielnice dezvoltarii asezarilor umane (altitudine mare, clima rece, paduri intinse, teren arabil putin), au fost si suficiente conditii ca aceasta sa cunosca o straveche populare. Se remar­ca o crestere a numarului de asezari dupa secolul al XVIII-lea - prin aportul de populatie venita din Transilvania, dar mai ales dupa mijlocul secolului al XIX-lea - crestere datorata dezvoltarii exploatari­lor forestiere si a industriei lemnului.

in prezent comuna Ceahlau cuprinde trei sate: Ceahlau, Bistricioara si Paraul Mare. Toate intra in categoria satelor de munte, rasfirate in lungul apelor si a drumurilor care le insotesc.

Satul Ceahlau - resedinta de comuna, cu o populatie de peste 1.500 locuitori, se desfasora pe malurile paraului Schitu (motiv pentru care s-a numit initial satul Schit) si a numerosilor lui afluenti, cu gospodarii inguste, dispuse perpendicular pe drum, cu terenul agricol inclus, care se intinde pana sub poalele padurii. in partea dinspre amonte s-a dezvoltat Statiunea turistica Durau - situata sub Varful Toaca. Aceasta  atrage mii de turisti anual, in hotelurile si pensiunile agroturistice existente.

Sursa: www.primaria-ceahlau.ro