Bascov 2017 | Statiunea Bascov
path
Caută cazare în:
pixel
box
Bascov:
Cazare Bascov
Restaurante Bascov
Sali de conferinta Bascov
box
pixel
box
Despre Bascov:
Despre Bascov
Obiective turistice Bascov
Evenimente turistice si agrement Bascov
Poze Bascov
Harta Bascov

Paște 2018 Bascov
Crăciun 2017 Bascov
Revelion 2018 Bascov
box
pixel
box
Cazare judetul Arges:
Cazare Albestii de Arges
Cazare Albestii de Muscel
Cazare Albota de Arges
Cazare Arefu
Cazare Balilesti
Cazare Bascov
Cazare Boteni
Cazare Botesti
Cazare Bradu
Cazare Bradulet
Cazare Budeasa
Cazare Bughea de Jos
Cazare Bughea de Sus
Cazare Calinesti de Arges
Cazare Campulung Muscel
Cazare Corbeni
Cazare Curtea de Arges
Cazare Dambovicioara
Cazare Davidesti
Cazare Domnesti
Cazare Dragoslavele
Cazare Godeni
Cazare Hartiesti
Cazare Lacul Vidraru
Cazare Leresti
Cazare Malureni
Cazare Mărăcineni
Cazare Mioarele
Cazare Mioveni
Cazare Moșoaia
Cazare Namaesti
Cazare Nucsoara
Cazare Oarja
Cazare Piscul Negru
Cazare Pitesti
Cazare Poienari
Cazare Rucar
Cazare Salatrucu
Cazare Schitu Golesti
Cazare Stalpeni
Cazare Stefanesti
Cazare Stoenesti
Cazare Suici
Cazare Valea Mare-Pravat
Cazare Voina

box

Despre Bascov

Comuna Bascov face parte din zona preoraseneasca a municipiului Pitesti , resedinta judetului Arges , fata de care centrul comunei se afla la o distanta de numai 7 km. Ea este amplasata la nord de municipiul Pitesti , pe malul drept al raului Arges ,avand urmatoarele coordonate geografice: lat. Nordica- 44 de grade si 50 secunde ,longitudine Estica- 24 de grade si 52 secunde . Comuna are ca vecini: la sud municipiul Pitesti ,de care este legat prin DN7 ,la est comuna Budeasa – trecerea inspre Budeasa –Maracineni ,Campulung si orasul Mioveni se face traversand raul Arges peste hidrocentrala Budeasa- Bascov ,la nord ,comuna Merisani ,la nord-vest comuna Draganu si la sud –vest comuna Babana.

Aflata la rascrucea unor drumuri de mare interes pentru transportatori ,comuna Bascov este zona prin care se desfasoara o mare parte din circulatia rutiera spre si dinspre vestul Eropei. S-ar putea spune ca portiunea de 9 km., de pe DN7 si DN7C, din cei 51 km de drumuri care tranziteaza Bascovul, este una din portile care deschid calea spre comunitatea europeana.

   Asezare straveche ,avand 580 de ani de la data cand este mentionata documentar pentru prima oara, comuna Bascov este formata din opt sate, care la randul lor cuprind 11 catune. Satele actuale ale comunei, cu catunele care le apartin, sunt urmatoarele:
Bascov, mentionat in documente mai intai Bascov, apoi Bascov-Flesti si in sfarsit Bascov, cuprinde catunele: Stejaret Lunca, Pleasa, Paisesti, Rotaresti, Mierlusesti si Florea-Scheau,Uiasca, mentionata documentar mult timp Oiasca, cu catunul Labusesti,Glambocu, numit uneori si Glambocel cu catunele Glambocu Vale , Glambocu Deal si Rogojina,Valea Ursului, care a mai fost numita si Valea Mosoienilor,Braileni, mentionat documentar si Braileni-Aninoasa,Mica, Prislopu Mic.


  Aceste sate si catune au aparut la date si in locuri diferite si au avut vreme indelungata o dezvoltare independenta, fapt relevat de documentele existente referitoare la ele .Cel mai vechi dintre satele comunei ,mentionat inca din anul 1421 este satul Bascov, numit in documentul de origine Batcov. Denumirea satului este, evident, de origine slava si se pare ca vine de la paraul Bascov pe care satul este asezat.


  
In comuna Bascov exista unele locuri deosebit de frumoase pentru odihna si agrement, cum sunt :frumosul parc natural cu padurea de rasinoase – pin si molid – de la Valea Ursului, in care se afla si un modern han cu restaurant, camping, motel, la indemana turistilor.


De asemenea un loc pitoresc este oferit de lacul de acumulare al microhidrocentralei aflate pe raul Arges.   

 

Comuna Bascov se afla asezata in zona de contact a locurilor de tranzitie ale Piemontului Getic cu Campia inalta a Pitestilor. Astfel, ea cuprinde o parte din lunca Argesului, pe partea dreapta a acestuia, si se intinde pe Platforma Cotmenei, care are aspect de campie inalta, constrituind o suprafata de tranzitie intre dealurile subcarpatice si campie, cu terenul relative plan, stabil si neinundabil.

In satul Mica se gaseste cota de 439 m – Padurea Bogdaneasca .
Dealurile au primit diferite denumiri in functie de locurile unde sunt situate, ca dealul Stanjetului, dealul Sceau, dealul Glambocului, dealul Plesei, dealul Prislopului. Aceaste dealuri sunt taiate de vai si garle care le-au erodat intr-o perioada foarte lunga, vai si garle care au generat directia de scurgere de la vest la est si care isi varsa apele pluviale mai intai in paraul bascov si apoi in raul Arges.
 Zona deluroasa a comunei Bascov a fost puternic fragmentata in decursul timpului datorita schimbarilor climaterice si miscarilor neotectonice din cuaternar. Datorita actiunii de eroziune si transport pe aceste dealuri se gasesc straturi groase de bolovanisuri, pietrisuri si nisipuri aluvionare depuse in levantin si pleistocen peste depozitele din fundament ale Depresiunii Getice, din paleogen, miocen si pliocen. In tectonica de profunzime exista continuitati intre fundamentul depresiunii pericaropatice si al Campiei Romane, in schimb la suprafata exista o serie de falii, cea mai apropiata de Bascov, fiind falia de la Slatioare.
 
sursa: http://www.cjarges.ro