Agas. Turism Agas
path
Caută cazare în:
pixel
box
Agas:
Cazare Agas
Restaurante Agas
Sali de conferinta Agas
box
pixel
box
Despre Agas:
Despre Agas
Obiective turistice Agas
Evenimente turistice si agrement Agas
Poze Agas
Harta Agas

Paște 2018 Agas
Crăciun 2017 Agas
Revelion 2018 Agas
box
pixel
box
Cazare judetul Bacau:
Cazare Agas
Cazare Asău
Cazare Bacau
Cazare Cerdac
Cazare Comanesti
Cazare Darmanesti
Cazare Dofteana
Cazare Garleni
Cazare Hemeius
Cazare Itesti
Cazare Lilieci
Cazare Magura de Bacau
Cazare Margineni
Cazare Moinesti
Cazare Oituz
Cazare Onesti
Cazare Orbeni
Cazare Poiana Sarata
Cazare Saucesti
Cazare Slanic Moldova
Cazare Stefan cel Mare
Cazare Targu Ocna
Cazare Targu Trotus
Cazare Traian
Cazare Zemes

box

Despre Agas

Agas este o localitate aflata pe valea Trotusului judetul Bacau.

Comuna Agas este situata in partea de vest a judetului Bacau in zona de munte pe Valea Trotusului, asezata pe cursul superior al acestuia, intre muntii Ciucului si muntii Tarcaului, la o distanta de 80 km fata de municipiul Bacau. Comuna Agas face parte din zona de dezvoltare Nord-Est. Orasele cele mai apropiate sunt: Comanesti la 20km, Onesti la 55km si Miercurea Ciuc (judetul Harghita)la 65 km.

Comuna Agas este situata la altitudinea de 560 m.

Majoritatea suprafetelor sunt deluroase, acoperite cu paduri in proportie de peste 50%, iar diferenta este reprezentata de pajisti naturale, numai o mica parte este suprafata plana, care se preteaza culturilor agricole.

Muntii Ciucului, asezati pe partea dreapta a râului Trotus, pe teritoriul comunei Agas, sunt strabatuti de mai multe culmi dintre care cele mai importante sunt: Carunta 1517m, Feltuian 863m, Feltuienas 1233m, Grohotis 785m, Cristes 1385m. Muntii Tarcaului sunt situati pe partea stânga a râului Trotus si sunt formati din culmi ca: Muncel 1233m, Agas 700m, Dracoiu 700m. Atât muntii Ciucului cât si Tarcaului sunt formati in special din gresie de Tarcau si prundisuri. Calitatea solurilor este slaba. in zona predomina podzolurile acide. in aceasta zona nu s-au efectuat studii pedologice si agrochimice.

Temperatura medie este cuprinsa intre 4º-6º C. Temperaturile extreme inregistrate in aceasta zona, variaza intre 38º in luna iulie, iar in timpul iernii, temperatura poate cobori pâna la -27º C. S-au inregistrat inundatii in anul 2005, la inceputul lunii august, când pârâul Agas a iesit din matca si a inundat o parte a satului Agas, ajungând in sosea unde au fost inundate curtile locuitorilor pe o distanta de aproximativ 2km. Inundatii au fost si pe cursul pâraului Dracoiu. Apa a rupt atunci peretele pâraului canalizat, inundând gospodariile locuitorilor. in anul 1991 au fost inundatii in satele Goioasa si Sulta, provocate de pâraiele Grohotis si Sulta.

Obiective turistice:

    - Manastirea Diaconesti
    - Manastirea Cotumba
    - Cabana Sulta

Sursa www.wikipedia.org