2 Mai. Turism 2 Mai
path
Caută cazare în:
pixel
box
2 Mai:
Cazare 2 Mai
Restaurante 2 Mai
Sali de conferinta 2 Mai
box
pixel
box
Despre 2 Mai:
Despre 2 Mai
Obiective turistice 2 Mai
Evenimente turistice si agrement 2 Mai
Poze 2 Mai
Harta 2 Mai

Paște 2017 2 Mai
Crăciun 2017 2 Mai
Revelion 2018 2 Mai
box
pixel
box
Cazare judetul Constanta:
Cazare 2 Mai
Cazare 23 August
Cazare Adamclisi
Cazare Agigea
Cazare Cap Aurora
Cazare Capidava
Cazare Cernavoda
Cazare Constanta
Cazare Corbu
Cazare Costinesti
Cazare Cumpana
Cazare Eforie Nord
Cazare Eforie Sud
Cazare Jupiter
Cazare Limanu
Cazare Mamaia
Cazare Mamaia Nord
Cazare Mangalia
Cazare Medgidia
Cazare Navodari
Cazare Neptun
Cazare Nicolae Balcescu
Cazare Olimp
Cazare Ostrov
Cazare Ovidiu
Cazare Saturn
Cazare Techirghiol
Cazare Tuzla
Cazare Vadu
Cazare Vama Veche
Cazare Venus

box

Despre 2 Mai

Localizare: la 5 km distanta de orasul Mangalia la nord si la aprox 6 km de Vama Veche la sud. Accesul in statiune se face pe DN 39 (E 87), drumul de la Mangalia spre Bulgaria, sau pe calea ferata pana in Mangalia dupa care se va continua drumnul cu microbuzele pe traseul 2 Mai - Vama Veche. 

Localitatea 2 Mai nu este doar o simpla comuna, in ultimii ani ea a avut un success neasteptat in randul tinerilor turisti care au fost atrasi de atmosfera nonconformista si tarifele reduse la cazare. 
Mica aºezare de pescari din sudul þãrii, care numãrã peste 6.000 de suflete a primit titlul de „Cel mai frumos sat din Dobrogea“, iar Sergiu Nicolaescu a filmat aici scene memorabile din „Nemuritorii“.

Plaja statiunii 2 Mai este mare, amenajata cu sezlonguri si umbrelute, cu doua baruri, toalete si dusuri pe plaja.
Aceasta este marginita la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche.
Intrarea in mare este lina, iar fundul apei nisipos pe toata lungimea plajei. 
Deºi marea ºi plaja sunt cele mai importante obiective pentru petrecerea timpului la 2 Mai, turiºtii pot descoperi obiective naturale deosebite, cum ar fi Pãdurea Hagieni. Rezervaþia naturalã este alcãtuitã din 100 de hectare de stejari, cãrpiniþã ºi poieni. Unicitatea pãdurii este faptul cã aici trãiesc trei dintre cele mai veninoase specii de ºerpi (vipera cu corn dobrogeanã, ºarpele rãu ºi ºarpele lui Esculap). Ale obiective turistice sunt Peºtera Limanu, Lacul Mangalia, Balta Limanu, ruinele cetãþii Albeºti.
Dacã îi întrebi pe localnici cu ce se mândresc, aproape toþi îþi rãspund în cor: marele, soarea, nisipul, geamia, biserica lipovenilor de rit vechi ºi Peºtera Limanu. 
În ultimul deceniu, mica aºezare de la capãtul þãrii viseazã la statutul de oraº, astfel cã micile gospodãrii tradiþionale au fost puse la pãmânt ºi pe uliþele satului s-au înãlþat vile, care de care mai arãtoase. 

Denumirea satului provine de la ziua de 2 mai 1864, când Alexandru Ioan Cuza a dizolvat adunarea legislativã a Principatelor Unite ale Moldovei și Țãrii Românești pentru a-și promova reformele. Numele i-a fost dat de Mihail Kogãlniceanu, care a înființat localitatea în 1887, dupã ce cu 9 ani în urmã Dobrogea de Nord a fost anexatã de România de la Imperiul Otoman prin tratatul de la Berlin. Din alte surse, denumirea ar proveni de la cele „douã maiuri”, unelte țãrãnești ce se aflau în acea așezare. Primii locuitori au fost ruºi, dupã cum aratã Eugene Pittard in "La Roumanie Valachie - Moldavie - Dobrudja"

Sursa:www.adevarul.ro

Cai de acces acces catre statiunea 2 Mai:
Cu masina: Pe DN 39 (E 87). De la Mangalia se continua drumul spre Vama Veche inca 5 km.
Cu trenul: pana in Gara Mangalia iar de aici cu microbuze pana la 2 Mai.